Què és la fibra òptica?

És un cable de fil molt fi, pel qual viatgen polsos de llum que representen dades a transmetre. Aquest és el motiu pel qual la fibra òptica fa que internet sigui molt més ràpid.

Quins avantatges té la fibra òptica?

  • Major velocitat: amb només el producte mínim que t'oferim podràs navegar i descarregar informació molt més ràpid que amb les connexions convencionals.
  • Millor experiència: gaudeix dels vídeos i pel·lícules en alta definició. Juga online sense retards o talls. Connecta diversos dispositius alhora mantenint una excel·lent qualitat en la connexió.
  • Millor qualitat en la transmissió de dades: la fibra òptica no és molt sensible als factors externs, evitant interferències i talls que afecten la qualitat del servei.

En què consisteix la instal·lació de fibra?

El cable de fibra s'introdueix dins de la casa, normalment per algun dels conductes ja existents.

Una vegada que el cable està a l'interior, s'instal·la la roseta òptica que és el punt d'entrada de la fibra a la casa i el punt de connexió de l'equip.

El tècnic instal·larà l'equip en funció de les teves preferències i de tal manera que es minimitzi qualsevol impacte a la casa, respectant el teu entorn:

  • A la roseta òptica es connecta l’ONT (router), que és l'equip que converteix el senyal òptic (llum) en elèctrica.
  • Els dispositius es poden connectar al router per wifi o per cable ethernet.

Després de la instal·lació, el tècnic realitzarà les configuracions necessàries per deixar el teu servei en funcionament.

El router disposa de connexió wifi?

Sí, el nostre router disposa de connexió sense fil.

Aquí tens el manual de configuració Manual configuració wifi (1,2 MB)

Quins factors poden afectar a la velocitat?

La velocitat real contractada es garanteix per la connexió per cable ethernet al router. Si notes que va lent, sempre pots fer un test de velocitat. Nosaltres et recomanam la pàgina testvelocidad.eu connectant el dispositiu per cable i assegurant-te que no tens cap altre programa o aplicació activa.

La connexió per wifi no garanteix la totalitat de la velocitat contractada. Això és perquè hi ha molts factors ambientals que interfereixen en ella com: la distància entre el router i el dispositiu, les parets de les cases, les portes, etc. És a dir, impediments que no permetin fluir bé el senyal.

Què puc fer si no m'arriba el wifi per tota la casa o al jardí?

Molt fàcil. Es poden posar aparells que augmentin la cobertura del senyal wifi, tals com repetidors. Podem donar-te tota la informació que necessitis per augmentar la teva cobertura.