Autoconsum

A U energia parlem com tu i és per això que volem explicar-te de manera senzilla què és l'autoconsum, els seus tipus, com podràs estalviar en la teva factura d'energia gràcies a la teva instal·lació fotovoltaica.

A què diem autoconsum?

L'autoconsum consisteix a generar part del nostre consum d'electricitat mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics en la llar, encara que la teva instal·lació seguirà connectada a la xarxa elèctrica per a continuar consumint quan sigui necessari, principalment en les hores sense sol.

Els panells generen energia durant les hores en les quals habitualment l'electricitat és més cara pel que l'estalvi en la teva factura de llum serà notable des de la seva instal·lació. A més, sabies que t'assegures que l'electricitat que consumeixes és 100% neta i estàs ajudant a la reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera?

Com cada llar i empresa és un món i la instal·lació ha d'estar adaptada als teus consums utilitzant eines de monitoratge amb les quals es controla la teva producció i estalvi.

Autoconsum individual sense excedents

En aquesta mena d'autoconsum la teva instal·lació no abocarà electricitat a la xarxa encara que generis més electricitat de la que consumeixes.

Autoconsum individual amb excedents acollit a la compensació simplificada

En aquesta opció, nosaltres com la teva comercialitzadora et bonificarem mensualment amb una quantitat acordada per l'energia que hagis generat, no hagis consumit i hagis abocat a la xarxa elèctrica. És a dir, et compensarem econòmicament per cedir a la xarxa l'electricitat que et sobra, a preu de mercat, per la qual cosa anirà variant el preu de mes en mes segons les variacions d'aquest.

Cal tenir en compte que la compensació no podrà ser superior al cost total de l'energia menys l'import dels peatges, és a dir, el terme d'energia mai serà 0, sempre hi haurà un import mínim de peatges, encara així, suposarà un important estalvi en la teva factura.

En el següent document trobaràs informació més detallada i exemples de casos específics.

Autoconsum i compensació per excedent

Un producte que des d'U energia t'oferim, sense cap cost de gestió, és la Bateria virtual. Si encara no la coneixes, t'animem a informar-te sobre ella i qualsevol qüestió que vulguis resoldre sobre ella, estem a la teva disposició.

Bateria virtual

Altres tipus d'autoconsum

Són molts els tipus d'autoconsum compartit que existeixen, per exemple, en comunitats de propietaris o urbanitzacions. Si vius en alguna d'elles, Informa't sobre les solucions que contempla la nova legislació!

Per a més informació consulta les nostres dades de contacte.