Autoconsum

A U energia xerram com tu i és per això que volem explicar-te de manera senzilla què és l’autoconsum, els seus tipus, com podràs estalviar en la teva factura d'energia instal·lant panells fotovoltaics i tot allò que podem oferir-te.

A què diem autoconsum?

L'autoconsum consisteix a generar part del nostre consum d'electricitat mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics en la llar, encara que la teva instal·lació seguirà connectada a la xarxa elèctrica per a continuar consumint quan sigui necessari, principalment en les hores sense sol.

Els panells generen energia durant les hores en les quals habitualment l'electricitat és més cara. D’aquesta manera l'estalvi en la teva factura de llum serà notable des de la seva instal·lació. A més, sabies que t'assegures que l'electricitat que consumeixes és 100% neta i estàs ajudant a la reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera?

Com cada casa i llar és un món, a U energia ens encarregam del disseny i adaptació de la instal·lació al teu nivell de consum utilitzant eines de monitoratge amb les quals es controla la teva producció i estalvi. T'oferim instal·lar bateries d'emmagatzematge perquè puguis consumir la teva pròpia electricitat en les hores sense sol o aconseguir un major estalvi abocant els teus excedents (és a dir, ‘emmagatzemar’ l'electricitat que generis i no consumeixis) a la xarxa. El seguiment de la instal·lació està assegurat.

Com pensam, sentim i xerram com tu, volem facilitar al màxim tots els processos, és per això que, si ets particular, t'oferim un finançament de la instal·lació fins a 60 mesos.

Autoconsum individual sense excedents

En aquest tipus d'autoconsum la teva instal·lació no abocarà electricitat a la xarxa encara que generis més electricitat de la que consumeixes.

Autoconsum individual amb excedents acollit a la compensació simplificada

En aquesta opció, la teva comercialitzadora et bonificarà mensualment amb una quantitat acordada per l'energia que hagis generat, no hagis consumit i hagis abocat a la xarxa elèctrica. És a dir, et compensarem econòmicament per cedir a la xarxa l'electricitat que et sobra! Et compensarem l'energia abocada a la xarxa a preu de mercat, de manera que anirà variant el preu de mes a mes segons les variacions del mateix.

Cal tenir en compte que la compensació no podrà ser superior al cost total de l'energia menys l'import dels peatges, és a dir, el terme d'energia mai serà 0, sempre hi haurà un import mínim de peatges, encara així, suposarà un important estalvi en la teva factura.

En el següent document trobaràs informació més detallada i exemples de casos específics.

Autoconsum i compensació per excedent

Altres tipus d'autoconsum

Són molts els tipus d'autoconsum compartit que existeixen, per exemple, en comunitats de propietaris o urbanitzacions. Si vius en alguna d'elles, tenim solucions per a tu contemplades en la nova legislació!

Contacta amb nosaltres i et mostrarem totes les possibilitats.