Per què canviar-me?

U energia t'ofereix tarifes que s'adapten a tots els consums, amb preus competitius, justs i sense serveis afegits que no necessites, tot això sense permanència i oferint l'atenció i el servei que et mereixes.

Com puc contractar amb U energia?

Contractar U energia és molt fàcil. Pots calcular la teva oferta a la nostra web www.uenergia.es. I per contractar només necessitaràs tenir un email i el codi IBAN del teu compte bancari, així com un document d'identitat vàlid expedit a Espanya.

Si tens dubtes sempre pots trobar-nos en la secció d' Atenció al client de la nostra pàgina.

Durant el canvi de companyia em quedaré sense electricitat?

En absolut. A cap moment et quedaràs sense subministrament elèctric. El canvi de companyia és únicament un tràmit administratiu.

Haig de realitzar algun tràmit per al canvi?

Només has de donar-te d'alta i nosaltres ens encarregarem de la resta. Inclòs donar-te de baixa amb la teva actual comercialitzadora. Si es tracta d'un alta nova, després de rebre els documents necessaris, farem per tu tots els tràmits amb la distribuïdora.

Necessit canviar la meva instal·lació?

No necessitaràs realitzar cap canvi en el teu comptador ni en la teva instal·lació que seguirà sent responsabilitat de la distribuïdora i no de la comercialitzadora que tenguis actualment.

I pots estar tranquil, en cap cas et quedaràs sense subministrament a causa del procés de canvi.

Tenc un període de permanència si realitz el canvi?

No, no tens permanència. Ets lliure d'anar-te’n quan vulguis.

Qui pot contractar U energia?

Donam servei tant a particulars, com a empreses o institucions. Tant si vius de lloguer o ets propietari pots canviar-te a U energia i t'assessorarem sobre la tarifa i la potència que millor s'adapti a les teves necessitats.

Quant costa el canvi a U energia?

El canvi de comercialitzadora no suposa cap cost, és completament gratuït per al client.

Quina documentació necessit per donar d'alta un nou contracte de llum amb U energia?

Si no tens llum i vols donar d'alta un nou subministrament, abans hauràs de contactar amb la distribuïdora de la teva zona per demanar la teva CUPS.

La documentació necessària és la següent:

  • El DNI del titular per ambdues cares.
  • La cèdula d'habitabilitat (o llicència equivalent si és un local).
  • El butlletí elèctric, també anomenat certificat d'instal·lació en baixa tensió.

Si el que desitges és canviar de companyia i passar a U energia no fa falta que tramitis un alta nova, només hauràs d'emplenar el formulari d'alta

Puc canviar a U energia si no sóc el titular del contracte d'electricitat?

Si no ets el propietari de l'habitatge o per algun motiu mantens el contracte d'electricitat a nom del propietari anterior, no hi haurà problema a canviar a U energia sempre que siguis tu el que consumeix l'electricitat. A més, el titular de l'habitatge sempre podrà canviar a la companyia que desitgi sense que comporti cost algun i a cap moment es quedarà sense electricitat.

Com canvio de potència o de tarifa elèctrica en contractar U energia?

Pots augmentar o disminuir la teva potència contractada sense cap problema. Només hauràs d'esperar a tenir una factura completa U energia i sol·licitar-nos la modificació per qualsevol dels nostres canals de contacte. També podràs sol·licitar un canvi de tarifa, ja sigui d'una tarifa normal a la seva versió amb discriminació horària i viceversa, o passant d'una tarifa a una altra mitjançant el canvi de potència.

Sempre et recomanam ajustar al màxim la teva potència per aconseguir estalviar en la teva factura, però en cas que hagis de fer-ho, hauràs de consultar la potència màxima que suporta la teva instal·lació en el butlletí elèctric.

Nosaltres no et cobrarem res per aquests canvis, però la distribuïdora sí (ho farà a través d'U energia, en la següent factura després del canvi).

Puc tenir més d'un contracte de subministrament?

Pots tenir els contractes que necessitis: el teu habitatge, el teu negoci, segona residència o qualsevol altre subministrament i podràs gestionar-los tots còmodament des de la zona de clients de la nostra web.

Tarifes d'Accés

Per saber quina és la teva tarifa d'accés has de cercar a la teva factura el concepte Tarifa d'Accés. Les tarifes d'accés són preus regulats per l'Administració i consisteixen en peatges de potència i energia que el comercializador recapta en la factura elèctrica i paga al distribuïdor.

Què és el mercat lliure i el mercat regulat?

Al mercat lliure els consumidors d'electricitat contracten el seu subministrament a una empresa Comercialitzadora Lliure, pactant lliurement la seva tarifa amb la mateixa.

Al Mercat Regulat es contracta a un preu regulat pel Govern a una sèrie de comercialitzadores de referència designades també per aquest.

U energia és una comercialitzadora que opera al mercat lliure, permetent així que qualsevol pugui contractar-la triant la tarifa que millor s'adapti a les seves necessitats.

Qui és Red Eléctrica?

Red Eléctrica d’Espanya (REE) és l'encarregada de transportar l'energia en Alta Tensió (no apta encara per al consum) i gestionar, mantenir i reparar les infraestructures necessàries per a això. Una vegada és transformada l'energia en baixa tensió per part de la distribuïdora, la comercializadora és qui s'encarrega de vendre-la al consumidor final.

Què fa una distribuïdora?

Una distribuïdora és la propietària del cable que arriba fins al consumidor i del comptador. Per llei, des de l'1 de juliol de 2009 ha de dedicar-se únicament a construir, mantenir i operar les xarxes d'electricitat, així com a llegir els comptadors i facilitar el servei d'avaries 24 hores. Segons la zona on visquis, et pertany una distribuïdora o una altra.

Què són els peatges?

És un import, les tarifes del qual fixa el Govern, que cobra l'empresa distribuïdora per utilitzar les seves xarxes elèctriques i permetre que la llum arribi a la teva casa. U energia és l'encarregada de recaptar aquest import en la teva factura i abonar-ho a la distribuïdora en el teu nom. Ve determinat per dos termes: la potència, sempre fix, que correspon a la potència contractada, i energia que és variable en funció del teu consum.

Què és una comercializadora?

Una comercialitzadora és l'empresa que ven l'energia elèctrica que circula per la xarxa de les distribuïdores i, per llei des de l'1 de juliol de 2009, és l'encarregada de facturar l'energia elèctrica.

Què és el terme d'energia a la meva factura?

És la part variable de la teva factura: com més consumeixis, més hauràs de pagar. Per calcular aquest cost has de multiplicar el consum realitzat pel preu aplicat per kWh (segons la teva tarifa).

Què és el terme de potència a la meva factura?

És un import fix a la teva factura, que s'abona sempre, es realitzi o no consum. El preu per kW contractat ho defineix el Govern i, si ho multipliques per la potència que tenguis contractada, et donarà l'import a pagar.

Què són els impostos elèctrics?

És un impost recaptat en concepte d'obtenció d'ingressos per a ajudes a la mineria del carbó. Aquest impost s'aplica sobre la suma del terme d'energia més el terme de potència, i se suma a la base imposable per al càlcul de l'IVA.

Què és el lloguer de comptador?

A la teva factura trobaràs detallat el cost d'aquest lloguer. Habitualment el comptador és propietat de l'empresa distribuïdora que facturarà el preu del lloguer a U energia i nosaltres t'ho repercutirem a la factura sense cap increment de preu. Si el comptador és propietat del client no cobrarem res.

Qui vindrà a llegir el meu comptador?

La mateixa empresa que ho feia fins ara, la teva distribuïdora no canviarà.

Què és l’ICP?

ICP són les sigles per a Interruptor de Control de Potència. Aquest interruptor, instal·lat per la companyia distribuïdora, controla la potència que has consumit a cada moment. D'aquesta forma, quan aquesta potència supera la contractada entra en funcionament tallant el subministrament elèctric.

Què és el CUPS?

El CUPS (Codi Universal del Punt de Subministrament), és un codi únic i identificador d'un punt de subministrament que apareix obligatòriament a la teva factura de la llum.

On puc veure les meves factures?

T'enviam cada factura a l'adreça de correu electrònic que ens hagis indicat. A més, des del teu compte de client, podràs accedir a l'històric de totes les factures que t'hem emès i descarregar-les.